Om oss

Städfirman som bryr sig

Stockholm Städsystem är en familjeägd städfirma som varit verksam i städbranschen sedan 1968.

Vi har som affärsidé att vara Stockholms mest attraktiva städföretag för kunder och personal och det har vi lyckats med.

Mellan 90 och 100%  nöjda kunder de senaste 10 åren och 100% nöjda medarbetare – det tycker vi är något att skryta med!

Vi värnar om den personliga kontakten

Kvalitet och omtanke genomsyrar även omsorgen om våra kunder. Den personliga kontakten med kunden är något alla anställda på företaget värdesätter och vårdar. För att du som kund ska känna dig trygg ansvarar våra anställda lokalvårdare alltid för ett eget arbetsområde. På det viset får du en kontinuerlig och personlig kontakt med din egen lokalvårdare.

Vi bjuder in till flera kundmöten om året och genomför regelbundna kvalitetsuppföljningar.

Vår ambition att sopa rent i städbranschen ledde tidigt till att vi blev en av de första miljöcertifierade städfirmorna i Sverige. Stockholms Städsystem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Det innebär att vi blir noggrant kontrollerade varje år. Det tycker vi om! För det finns ingenting bra som inte kan bli bättre. Med kontinuerliga förbättringar fortsätter vi att sikta mot hundra procent.

Läs gärna mer om våra tjänster

Vår Historia

Att det började med en skurhink är väl inte så konstigt. Men det var inte vilken skurhink som helst. Den var i plåt, tung och otymplig. Och den bars av företagets grundare Bert Unevik. Det var i mitten på 60-talet när Bert och hustrun Doris skurade trappor i Hagsätra och på Filipstadsbacken i Farsta.

På 70-talet tog sonen Tord över. Han hjälpte ju till redan som barn, putsade luckorna till sopnedkasten och bar vattenhinkar. För det fick han 50 öre i timmen. Och en insyn i städbranschen. Städning är ett tungt arbete. Det förstod Tord. Han förstod också att det är ett viktigt arbete som ofta utförs av personal som får lite eller ingen uppmärksamhet. Det ville han förändra.

När Tord gick med i SSEF, den första branschorganisationen för lokalvårdare, blev han en tongivande frontfigur för städbranschen. Han var även förbundets ordförande i tio år. Syftet var att sopa rent i städbranschen och verka för en sund marknad med goda villkor för personalen. Tack vare Tords engagemang blev Stockholms Städsystem ett auktoriserat städbolag redan på 80-talet.

Miljö & Kvalitet

Professionalitet

Ren omtanke

En städfirma i tre generationer

Tords barn Emma och Eric fortsatte i pappas fotspår. När Emma, företagets nuvarande vd, var sex år fick hon frågan om vad hon vill bli när hon blev stor. Chef på Städsystem, var det självklara svaret. Då hade hon övat på lagret, hon älskade ju att bygga kojor med toalettbalarna. Efter ekonomistudierna jobbade hon utanför ett tag men kom tillbaka för att hjälpa till på kontoret och lärde sig allt runt verksamheten och branschen, Emma har arbetat sedan 1996 på Stockholms Städsystem och 2007 tog hon över VD positionen efter Tord.

Även sonen Eric jobbade utanför ett tag efter studierna men började 2002 på Städsystem och lärde sig städbranschen genom att städa som vikarie hos företagets kunder samt ansvara för tvätt av städmoppar och materiallager. Därefter arbetade han sig upp i företaget till driftledare med kund och personalansvar och när Emma som då var säljare blev VD tog Eric över sälj och marknadsrollen, Eric har även alltid haft ett tekniskt intresse och har arbetat internt för att företaget ska hänga med i den tekniska utvecklingen.

Läs vår blogg om utvecklingen i städbranschen

Ren omtanke

Erfarenheten från utvecklingen inom städbranschen genomsyrar hela vår familj. Det är en stor del av vår framgång. Vi har städat i många branscher med verksamheter som ställer olika krav på utförandet. Kärnkraftverk och läkemedelsföretag är exempel på väldigt specifika städprotokoll och rutiner.

En annan del av vår framgång finns i omtanken för människan. Hela familjen Unevik brinner för rättvisa villkor. Vi vill att våra anställda ska känna sig som en del av familjen.

Idag är det Emma som arbetar vidare med rättvise- och utvecklingsfrågor inom städbranschen. Som auktoriserad medlem i Almega Städföretagen och som ordförande i Almega Städföretagens styrelse arbetar hon med liknande frågor som pappa Tord gjorde på SSEF. Syftet är det samma, att stödja en sund städbransch med seriösa villkor för alla anställda.

Läs om Almega