Om oss

Städsystem – Städföretaget som bryr sig lite mer

Stockholm Städsystem AB är ett familjeägt företag som varit verksamt i städbranschen sedan 1968.

Vi har som affärsidé att vara Stockholms mest attraktiva städföretag för kunder och personal – något som vi har lyckats med.

Mellan 90 och 100 %  nöjda kunder de senaste 10 åren och 100 % nöjda medarbetare – det tycker vi är något att skryta om!

Städsystem – ditt städföretag

Städföretag som värnar om relationen med både personal och kunder

Kvalitet och Ren Omtanke genomsyrar omsorgen vi visar både våra kunder och våra anställda.

Den personliga kontakten med kunden är något alla anställda på företaget värdesätter och vårdar. För att du som kund ska känna dig trygg ansvarar våra anställda lokalvårdare alltid för ett eget arbetsområde. På det viset får du en kontinuerlig och personlig kontakt med din egen lokalvårdare.

Vi bjuder in våra kunder till flera städmöten per år och genomför regelbundna kvalitetsuppföljningar tillsammans med kunden för att säkerställa hög kvalitet löpande.

Vår ambition att sopa rent i städbranschen ledde tidigt till att vi blev ett av de första miljöcertifierade städföretagen i Sverige.

Stockholms Städsystem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Det innebär att vi blir noggrant kontrollerade av extern part varje år.

Det tycker vi om! För det finns ingenting bra som inte kan bli bättre. Med kontinuerliga förbättringar fortsätter vi som städföretag att sikta mot hundra procent nöjda kunder och anställda.

Läs mer om våra städtjänster

Företag med historia

Att det började med en skurhink är väl inte så konstigt. Men det var inte vilken skurhink som helst. Den var i plåt, tung och otymplig. Det var i i början av 60-talet när Bert och hustrun Doris skurade trappor i Hagsätra och på Filipstadsbacken i Farsta som tanken om ett städföretag tog fart.

På 70-talet tog sonen Tord över städföretaget efter sin far Bert. Tord hade hjälpt till redan som barn, putsade luckorna till sopnedkasten och bar vattenhinkar. För det fick han 50 öre i timmen och en insyn i städbranschen.

Städning är ett tungt arbete, och det förstod Tord. Han förstod också att det är ett viktigt arbete som ofta utförs av personal som får liten eller ingen uppmärksamhet. Det ville han förändra, med ett städföretag som visar Ren Omtanke för både kunder och personal.

När Tord gick med i SSEF, Sveriges StädEntreprenörers Förening, (heter idag Almega), den första branschorganisationen för städföretag, blev han snabbt en tongivande frontfigur för hela städbranschen med sin syn på städbranschen.

Efter ihärdigt arbete blev Tord till slut även förbundets ordförande och omvald i tio år. Syftet var att sopa rent i städbranschen och verka för en sund marknad med goda villkor för personalen. Tack vare Tords engagemang blev Stockholms Städsystem AB ett auktoriserat städföretag redan på 80-talet och är så än idag.

Miljö & Kvalitet

Professionalitet

Ren omtanke

Ett företag i tre generationer

Tords barn Emma och Eric fortsatte i pappas fotspår. När Emma, företagets nuvarande vd, var sex år fick hon frågan om vad hon vill bli när hon blev stor. Chef på Städsystem, var det självklara svaret.

Då hade hon övat på lagret, hon älskade ju att bygga kojor med toalettbalarna. Efter ekonomistudierna jobbade hon utanför bolaget ett tag men kom tillbaka för att hjälpa till på kontoret och lärde sig allt runt verksamheten och branschen.

Emma har arbetat sedan 1996 på Stockholms Städsystem AB med administration, ekonomi, marknadsföring, försäljning och 2007 tog Emma över VD-positionen efter Tord.

Idag arbetar Emma som delägare och VD för städföretaget med ett brinnande intresse för personalen och kunderna. Emma har även tagit vidare engagemanget för städbranschen genom att ha blivit vald för uppdraget som ordförande för Almega städföretagen och Almega serviceföretagen, (nuvarande SSEF). Ett ärofyllt och viktigt uppdrag.

Sonen Eric jobbade utanför ett tag efter handelsstudierna men började 2002 på Stockholms Städsystem AB.

Eric lärde sig städbranschen från golvet genom att städa hos företagets kunder samt ansvara för tvätt av städmaterial och hantering av städmateriallager, service av städmaskiner och transporter.

Efter några år blev Eric driftledare med kund och personalansvar och när Emma som då var säljare blev VD år 2007 tog Eric över sälj och marknadsföring. Eric har alltid haft ett tekniskt intresse och har arbetat för att städföretag ska hänga med i den tekniska utvecklingen.

Idag arbetar Eric som delägare med marknadsföring och tekniska digitala hjälpmedel för städföretaget.

Läs vår blogg om utvecklingen i städbranschen

Städföretaget med Ren omtanke

Erfarenheten från utvecklingen inom städbranschen genomsyrar hela vårt städföretag. Det är en stor del av vår framgång. Vi har städat i många olika branscher med verksamheter som ställer olika krav på städningen.

Allt från kärnkraftverk och läkemedelsindustrin till kontor, trappor, skolor, studios och lagerlokaler är exempel på verksamheter som ställer väldigt strikta krav på utförandet av städningen samt förmågan till ett gott samarbete där vi lyckosamt levererat städning.

En annan del av vår framgång finns i omtanken för människan. Städning utförs av människor för människor, hela familjen Unevik brinner för rättvisa arbetsvillkor och nöjda kunder. Vi vill att våra anställda och våra kunder ska känna sig som en del av familjen.

Idag är det Emma som arbetar vidare med rättvise- och utvecklingsfrågor inom städbranschen. Som auktoriserad medlem i Almega Städföretagen och som ordförande i Almega Städföretagens styrelse arbetar hon med liknande frågor som pappa Tord gjorde på SSEF. Syftet är det samma, att stödja en sund städbransch med seriösa villkor för alla anställda.

Läs mer om Almega och Auktorisationen